Budincă de ovăz cu afine

Actualizată în: 27 mai

Rețetă ușoară pentru zilele în care vrei ceva rapid de făcut, dar care să fie nutritiv și să conțină un număr mai mare de calorii, pentru a-ți asigura nutriția adecvată. Mirosul neutru și textura moale sunt un plus pentru momentele în care te confrunți cu greață sau sensibilitate la nivelul cavității bucale. Cantitatea mare de fibre este utilă și pentru combaterea constipației.

Budinca de ovăz este versatilă, ușor de preparat și poate fi adaptată după propriul plac, cu fructele favorite.

Budinca potrivită pentru zilele cu greață, oboseală sau constipație. Numărul mare de fibre și nutrienți contribuie la starea ta de sănătate.

Este dificil să ajungi la numărul necesar de fibre, pentru a menține tranzitul intestinal în fiecare zi. De aceea, această rețetă este optimă pentru momentele în care te confrunți cu diferite probleme digestive, de la greață sau constipație, pe parcursul chimioterapiei sau radioterapiei. În funcție de nevoile tale, poți mânca budinca rece sau caldă. Nu uita să adaugi fructele tale favorite și să ajustezi nivelul de dulce după bunul plac.


Budincă de ovăz cu afine


Ingrediente


Ingredientele de mai jos pot să fie modificate după bunul plac. Ele au fost ajustate în așa fel încât aportul de calorii să fie mare și cantitatea de fibre să fie suficientă pentru a menține tranzitul intestinal în limite adecvate.

  • 50 g fulgi de ovăz

  • 150 ml iaurt grecesc 10% grăsime

  • 150 ml lapte pasteurizat (încearcă mereu pe perioada tratamentului să utilizezi lactate pasteurizate pentru a evita riscul unei infecții) - laptele poate să fie de vacă, dar poți utiliza și lapte vegetal, în funcție de preferințe

  • 2 linguri de miere

  • 50 g afine bine spălate sau afine congelate

  • 50 g de biscuiți graham mărunțiți

  • 1 lingură de semințe de chia


Pași de urmat


Pentru această rețetă, poți să pui toate ingredientele într-un bol, castron sau borcan, să le amesteci și să le pui la frigider peste noapte sau poți să prepari budinca pe foc, punând toate ingredientele într-o oală și să amesteci până conținutul e cald și are textura unei budinci.

  1. În cazul în care afinele sunt proaspete, asigură-te că sunt spălate riguros înainte de a le utiliza

  2. Adaugă toate ingredientele într-un vas și pune-le la frigider pentru minim 8 ore sau peste noapte și bucură-te de budinca rece la micul-dejun

  3. Adaugă toate ingredientele într-o oală, pune-le pe foc, amestecă până când budinca fierbe și are o consistență mai solidă. Consumă budinca așa cum este, caldă, sau poți să o lași să se răcească

Ne dorim să aflăm care este părerea ta în legătură cu această rețetă - lasă un comentariu mai jos și spune-ne dacă ți-a plăcut sau dacă ți-a fost de ajutor pe parcursul tratamentului oncologic.

2 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate