Smoothie cu unt de arahide și banane

Actualizată în: 27 mai

Rețetă rapidă pentru o gustare sănătoasă, potrivită pentru momentele de greață, senzație de gură uscată sau ulcerații la nivelul cavității bucale. Se poate utiliza un pai pentru a fi mai ușor de înghițit. Se poate consuma și ca masă principală, de exemplu la micul-dejun.

Recomandăm acest smoothie deoarece durează mai puțin de 10 minute pentru preparare și în același timp poate să fie consumat în inhițituri mai mici, pe parcursul mai multor ore.

Smoothie-ul potrivit după chimioterapie - nu are miros puternic, se mănâncă ușor, nu cauzează greață.

Cu siguranță există zile în care pofta de mâncare parcă a dispărut, dar știi foarte bine că pentru a facilita vindecarea, este nevoie de o nutriție corespunzătoare în fiecare zi. De aceea, am pregătit această rețetă rapidă, care ajută și cu hidratarea, dar și cu adăugarea caloriilor și nutrienților necesari. Mirosul este neutru, în timp ce smoothie-ul îl poți consuma rece (când mucoasa bucală este iritată, când ai ulcerații) și poți utiliza chiar un pai la nevoie. Pe lângă asta, poți ajusta consistența smoothie-ului, în funcție de placul tău.


Restate the Recipe Title Smoothie cu unt de arahide și banane


Ingrediente


Ingredientele de mai jos pot să fie modificate după bunul plac. Ele au fost ajustate în așa fel încât aportul de calorii să fie mai mare decât într-un smoothie obișnuit, pentru a ne asigura că ai parte de caloriile necesare în zilele în care nu te simți prea bine.

  • 2 linguri de unt de arahide

  • 150 ml lapte pasteurizat (încearcă mereu pe perioada tratamentului să utilizezi lactate pasteurizate pentru a evita riscul unei infecții)

  • 2 linguri cremă tartinabilă de ciocolată (acest pas este opțional, pentru a îmbunătăți gustul și pentru a crește numărul de calorii al smoothie-ului)

  • 1 banană medie


Pași de urmat


Pentru această rețetă, este nevoie de un blender vertical sau un blender de mână (în cazul în care nu ai, se poate utiliza și o furculiță pentru amestec, dar e nevoie de multă energie și răbdare, de aceea recomandăm să investești într-un blender pe parcursul terapiei, îți va face viața mai ușoară)

  1. Decojește banana, rupe-o în câteva bucăți și pune-o în blender/mixer

  2. Adaugă cele două linguri de unt de arahide pentru a adăuga proteine și cele două linguri de cremă tartinabilă de ciocolată pentru a oferi un gust bun băuturii

  3. Adaugă laptele pasteurizat peste și amestecă cu blenderul. Mai poți adăuga lapte sau încă o banană pentru a obține consistența pe care ți-o dorești.

Ne dorim să aflăm care este părerea ta în legătură cu această rețetă - lasă un comentariu mai jos și spune-ne dacă ți-a plăcut sau dacă ți-a fost de ajutor pe parcursul tratamentului oncologic.

7 afișări0 comentarii

Postări recente

Afișează-le pe toate